Surf, vis & dolfijnen

De camper is in volle vaart! De afgelopen week was het tijd voor surf en natuur, in Evans Head, Point Plomer en Seal Rocks. Dolfijnen overal en prachtige vogels. Ruige bushmannen, die speervissend hun maal binnenhalen en veel surfers! De plekken in een vogelvlucht:

Evans Head

‘Man, you should really stay, the surf’s picking up tomorrow! You’re not real surfers if you move today!’

Planko, een surf vriend van Jacob en eigenaar van Evans Surf Shack, is altijd zo ‘stoked’ over de surf, dat hij het bizar vond dat we na twee dagen weer verder reden! Twee leuke dagen in de Surf Shack. Een big wave surf sessie, bijgepraat met Planko, BBQ en kanotocht door het National Park!

Point Plomer

Fish fillets ready!
Fish fillets ready!
‘Do you maybe have a razor?’

Als een speervisser je die vraag stelt kun je maar beter ja zeggen, want wellicht levert het wat vis op! En ja hoor, onze tweede avond op Point Plomer aten we verse vis, recht uit de zee en super lekker! Point Plomer was super. Mooi weer, leuke surf, prachtige natuur en een uitzicht over de zee om niet te vergeten.

Seal Rocks

In the tourist office: ‘What do you know about sharks at Seal Rocks?’. Women: ‘Oh yeah, they are around, but you’ll be fine, the last attack was two weeks ago, no worries’
Dingo's @ Seal rocks
Dingo’s @ Seal rocks

Dusss…. Seals Rocks is een mooi plaatsje omringd door National Park, met een fijne surf break recht tegenover de camping. En.. een familie Grey Nurse Sharks om de hoek. Maar gelukkig zijn die niet gevaarlijk, dus alles prima daar :). Jacob had een super surf sessie voordat de swell helemaal wegviel en we hebben weer heel wat dolfijnen gezien. ‘s Avonds keek Rox verrast op toen er opeens dingo’s verschenen op de camping. We waren echt midden in de natuur dus!

De rest van de nieuwe foto’s is weer te vinden bij Picks & Flicks! Dit weekend zijn we bij vrienden Renee en Chris, morgen trekken we weer verder. Langs de kust ten zuiden van Sydney, benedenlangs naar Melbourne. Waarschijnlijk wel een beetje koud, maar prachtige kust zeggen de Aussies, we zijn benieuwd!

This Post Has One Comment

  1. Carla & Cor

    Hey Rox en Jacob, leuk om jullie verhalen te lezen en foto’s te zien. Een enerverende reis maken jullie zo te zien. Denk dat we op 1 juli een speciaal programma moeten laten ontwikkelen om weer te wennen aan het gewone leven in het gewone NL….Gelukkig is het nog lang niet 1 juli!!! Geniet verder van jullie reis. Liefs uit Portugal!

Comments are closed.