Let’s call it a crazy week

Dat is hoe afgelopen week voelde, op een positieve manier :).

Trusting friday and saturday
‘Ik ben nog niet thuis, maar de sleutel ligt in de pot links van de deur’, Sue liet ons vrijdagavond met gemak in haar B&B in Hobart! Waarna we zaterdagmiddag (na een super dag in de stad Hobart) een briefje op tafel vonden: ‘Ik slaap vanavond bij Bob, vermaak jullie zelf!’ Het blijft soms gek, maar o zo fijn als mensen je zo vertrouwen. Het B&B voelde daarmee ook als een huis ver weg van huis, en een fijne basis om Hobart te verkennen!

Freakshow sunday
Stel; je bent een geniaal rekenwonder met Asperger, wint miljoenen in casino’s en koopt vervolgens kunstwerken zodat je over de gewonnen miljoenen geen belasting hoeft te betalen. Wat doe je dan met die kunstwerken? David Walsch bouwde MONA, een bizar museum in Hobart om alle kunst die hij kocht te herbergen. De thema’s: sex en dood. Iedere bezoeker heeft zijn eigen iPhone als museumgids, waarbij je de werken kunt ‘liken’ of ‘disliken’. Het doel van het laatste? Een museumstuk gaat het museum uit als het teveel ‘geliked’ wordt, want Walsch wil blijven choqueren. Alles voor zijn eigen, maar oh zo vette freakshow!

Convict monday
Op maandag brachten we een bezoek aan Port Arthur. Een oude gevangenis uit 1840 waar je pas kwam als je, nadat je veroordeeld was voor een enkeltje Australie, nog een keer in de fout ging. Een plek dus voor de echte boeven, de freaks en de veelplegers. Een indrukwekkend stuk geschiedenis om te zien en op de terugweg werden we bijna zelf ‘convicts’ toen achter ons knipperende politielichten verschenen. Aangehouden voor speeding, maar Jacob kwam eraf met een bon en een waarschuwing. But he’s registrated now ;). Check op de bon uit welk ‘land’ we komen trouwens…

Dinsdag tot vrijdag
De start van onze HelpX ervaring bij Lalita & Bruce, een Indiaas/Australisch stel van in 50. Het idee? Wij helpen 5 a 6 uur per dag in de tuin en in huis, in ruil daarvoor krijgen we eten en onderdak. Dat betekent; spierpijn voor Jacob van als het scheppen in de tuin en heel wat uurtjes in de keuken voor Rox! Een leuke ervaring om zo een paar dagen in iemands leven mee te draaien en ondertussen een goede manier om wat geld uit te sparen.

Gisteren hadden we een dagje ‘vrij’ en hebben we een hele mooie dag op Bruny Island gehad met een wildlife boottocht op zee. Check de (soms door de golven wat scheve :)) foto’s, die beschrijven de dag het beste! Nu nog twee dagen op Tasmanie en dan terug naar het mainland!