Een opwarmertje

De kilometerteller staat op 3500 km. De afgelopen week zijn we vanaf Sydney, via de zuidkust en langs Melbourne, naar Adelaide gereden. Ongeveer 1800 km en een opwarmertje voor komende week!

Het was een week met veel kustwegen, werken en een omgekeerd souvernir voor Jacob..

Eden en de orca’s

imageDe kust ten zuiden van Sydney wordt vaak door toeristen vergeten maar is echt prachtig; helderblauw water, hippe kleine plaatsjes en goede fish & chips (en met 16C freezing koud voor Australische begrippen, maar laten datin relatie tot het NL weer maar niet te hard zeggen). Het plaatsje Eden, in de zuidoostpunt van het land, heeft jarenlang geleefd van de walvisvangst. Geholpen door speciale hulptroepen; een groep wilde orca’s. Die in ruil voor de tong en lippen van de walvis (delicatesse voor orca’s..) maar al te graag hielpen door de walvissen de baai in te drijven!

We vervolgden de route vanaf Eden naar Melbourne; wederom langs bij Tim & Louise van Anamalz voor een paar dagen werken.

Jacob’s omgekeerde souvenir

En daar zit je dan in de tandartsstoel, met een tandarts die zegt: ‘No, there’s no other option, you’ll have to get rid of it’. ‘It’ stond voor Jacob’s verstandskies. De kies die vijf weken geleden afgebroken was, maar waar hij nu toch wel echt last van begon te krijgen. En dus is de kies achtergebleven in Melbourne! Laten we het houden op een soort omgekeerd souvenir..

Je bent zo oud als je je voelt

Na Melbourne reden we door de rege naar Mount Gambier en vervolgens Adelaide. Langs bij Bep & Nick voor twee dagen lachen en een lesje; je bent zo oud als je je voelt! Bep & Nick, 71 & 74 jaar oud, zijn tijdelijk allebei weer aan het werk omdat hun werkgevers ze smeekten om tijdelijk terug te komen. En vanaf 1 juli hebben Bep en Nick weer een trip van vier maanden door Australie in de planning. Als dat geen mooi voorbeeld is! Vandaag zijn we met z’n vieren naar de Barossa Valley geweest, voor een dagje wijnproeven en wijnvoorraad inslaan!

Een zeer welkome wijnvoorraad, want vanaf morgen starten we aan de enorme oversteek van de Nullarbor, 2800 km tot Perth! Een lang stuk rijden door niets, het woord Nullarbor is afgeleid uit het Latijn en staat voor ‘geen bomen’. Het langste stuk rechtdoor op de route is 1200 km, we zijn benieuwd! Onderwijl gaan we de langste golfbaan te wereld spelen, 18 holes verspreid over 1300 km, en hopen we walvissen te zien!

Tot over een dag of zes!

Jacob & Rox

Ps. ook weer nieuwe foto’s op de blog!

This Post Has One Comment

  1. annemieke

    Wat een leuke ervaringen:-)en ontzettend leuk om te lezen. Succes met d ve oversteek van 1200 km, moet er niet aan denken! Alhoewel zuidfrankrijk is ook zoiets……groetjes vanuit een herfstig nederland.

Comments are closed.